Aikidotraining bij Aikidocentrum van Ginkel

Belangrijke aspecten tijdens de aikidotraining bij Aikidocentrum Van Ginkel:

♦ Aikidocentrum Van Ginkel  zorgt voor ontspanning van lichaam en geest door middel van ademhalingstechnieken;
♦ Het soepel bewegen en de juiste timing gaan boven de inzet van fysieke kracht;
♦ Het aanleren van  functionele zelfverdedigingtechnieken;
♦ Het creëren van rust, harmonie en zelfvertrouwen door de bewustwording van je innerlijke kracht (levensenergie) spelen een belangrijk aspect in de lessen;
♦ De verbinding met de Zen-filosofie komt tot uiting tijdens de training. Niet verstrikt raken in een web van gedachtes, maar tot handelen overgaan: “empty mind”.

Aikidocentrum Van Ginkel

Ruud van Ginkel over zijn lessen:

“Als Aikidodocent kom ik iedere dag mensen tegen die hun fascinatie voor Aikido samen met me willen delen. Om het Aikido beter toegankelijk te maken voor mijn leerlingen, vind ik het zeer belangrijk om tijdens de lessen een gemoedelijke sfeer te creëren. Een vleugje humor tijdens het lesgeven doet wonderen. Mensen gaan zich meer ontspannen voelen en kunnen beter presteren tijdens de trainingen. Tijdens het doceren vind ik de aandacht voor een open en zelfzekere lichaamshouding belangrijk. De bewustwording van je eigen gedrag en gevoelens en het tonen voor respect van de medemens, zijn belangrijke criteria in mijn lessen. De soepele en doeltreffende bewegingen tijdens het praktiseren van Aikido spiegelen de geest. Reageren in het moment dat zich aandient met een ‘empty mind’ en daarbij binnen je eigen grenzen je tegenstander sturen door middel van je eigen kracht is een kunst op zich. Aikido blijft voor mij elke dag een uitdaging.
De vele reizen naar Japan en de trainingen in mijn beginjaren bij Hirokazu Kobayashi ( een van de eerste leerlingen van de grondlegger ” O`Sensei Ueshiba van Aikido in Japan )  waren een bron waar ik ongelimiteerd inzicht, kracht en energie uit kon putten; het is voor mij een levenswijze geworden die me als een gids door het leven begeleidt.”

De lessen van Aikidocentrum Van Ginkel zijn in Noord-Brabant te volgen op de volgende locaties:

♦ Aikido in Bergen op Zoom
♦ Aikido in Breda
♦ Aikido in Rijen
♦ Aikido in Tilburg

  • Aikidocentrum Ruud van Ginkel bestaat sinds 1981
    Aikido in Bergen op Zoom, Aikido in Breda, Aikido in Rijen en Aikido in Tilburg
  • Biedt professionele, internationaal erkende Aikido-trainingen
  • Onderscheidt zich door hoog gekwalificeerde leraren, waaronder Ruud van Ginkel.
  • Onze leraren hebben allemaal een Rijks- erkend diploma.