Ruud van Ginkel

Geschiedenis Ruud van Ginkel

Per toeval kwam Ruud van Ginkel in 1971 bij Aikido terecht. Hij was destijds geobsedeerd van Cassius Clay alias Mohammed Ali, één van de bekendste boksers uit die tijd. Zijn soepele en gracieuze bewegingen spraken hem zeer aan. Na vele omzwervingen in de boks- en budowereld kwam Ruud in aanraking met Aikido. Er waren destijds nauwelijks Aikidoscholen in Nederland. Via allerlei omwegen leerde hij de Japanse Aikidoleraar Hirokazu Kobayashi kennen, die vooral in Frankrijk actief was. In de jaren zeventig heeft Ruud veel trainingsarbeid en -tijd moeten investeren om het Aikido onder de knie te krijgen. Vaak moest hij afreizen naar Frankrijk , Duitsland en Japan om de trainingen van zijn Japanse leraar te kunnen volgen. Intussen werd Aikido voor hem een levenswijze en zo ontstond uiteindelijk het idee om les te geven. Op 30 augustus 1981 gaf Ruud in Breda een Aikidodemonstratie met de bedoeling om leden te werven. Deze demonstratie was het begin van het ontstaan van zijn eerste Aikidoschool en de start van zijn fulltime loopbaan als Aikidoleraar.

Aikido en meer

Aikido als zelfverdedigingskunst kent veel meer diepgang. Ruud heeft gewerkt voor politiecorpsen, les gegeven op het ROC Tilburg voor Kunst Cultuur en Media, meegewerkt aan diverse theaterproducties in het binnen- en buitenland en nog steeds is hij volop actief in de theaterwereld. Ook heeft Ruud jarenlang gevecht scènes voor ridders geënsceneerd en geeft hij Aikidoworkshops aan grote bedrijven met teambuilding als doel.

Ook heeft Ruud jarenlang gevecht scènes voor ridders geënsceneerd bij ‘ Het land van Ooit’. Een Kinder- themapark in Drunen.

Ruud van Ginkel is Rijkserkend Aikido- leraar NOC*NSF.

Wil je Aikido training volgen van Ruud van Ginkel. 
Meld je dan aan voor een proefles!